op wandel logo
Dworpwandeling

OP WANDEL IN DWORP

AFSTAND: 9,5 km

HOOGTEMETERS: 168

GEMIDDELDE DUUR: 1,5 uur (zonder pauze)

GRAAD: MAKKELIJK

TYPE NATUUR: OPEN LANDSCHAP, VELDEN, DORP

OP WANDEL-SCORE: 4/5

Dworpwandeling
Dworpwandeling
Dworpwandeling
Dworpwandeling
Dworpwandeling
Dworpwandeling

Op wandel in Dworp


In de groene rand rond Brussel kan je prachtige wandelingen maken. Zo vind je in het zuiden van die rand de Zennevallei: een glooiend gebied tussen onze hoofdstad en de taalgrens. Vanuit het gezellige dorpje Dworp vertrekken verschillende leuke wandelroutes. Ze nemen je mee op sleeptouw doorheen de deelgemeenten van Beersel en Halle. Een eindeloos netwerk van weggetjes langs kabbelende beekjes, velden, bossen en grazende koeien.


De circulaire Dworpwandeling maakt met jou een rondje rond de kerktoren. Vertrek aan het oud gemeentehuis en volg 9,4 km lang de witte bordjes met rode opdruk. Passeren de revue: trage wegen, stevige hellingen, plassen en beekjes, bos en bomen, koeien en paarden, maïsvelden, een speeltuin en een vlonderpad. Van variatie gesproken! Voorzie trouwens wel een deftige wandelschoen want de paadjes liggen er soms verraderlijk bij. En wie houdt van dorpsgevoel en streekproducten kan onder de kerktoren genieten van een friszure geuze of lambiek. Not my cup of tea, maar wel typerend voor de streek!


Het uitgestrekte groen van deze vallei weet me telkens weer te betoveren. De regio heeft iets middeleeuws, terwijl je het bruisende leven van de hoofdstad in de achtergrond voelt borrelen. Hier wandelen geeft me altijd energie!