op wandel logo
Linden

OP WANDEL IN LINDEN

AFSTAND: 12 KM

HOOGTEMETERS: 179

GEMIDDELDE DUUR: 2 UUR (zonder pauze)

GRAAD: MAKKELIJK

TYPE NATUUR: BOS, OPEN VELDEN, DORP

OP WANDEL-SCORE: 2,5/5

Speelbergwandeling
Speelbergwandeling
Speelbergwandeling
Speelbergwandeling

Op wandel in het Hageland


Zonnige zondag, en dus trokken we erop uit! We zakten af naar Linden en begonnen daar aan de Speelbergwandeling: een tocht van 11,4 km langs de Hagelandse heuvels. De wandeling start aan de Sint-Kwintenkerk in Linden en neemt je dan mee door het Chartreuzebos en het Lindenbos. Het reliëf van deze twee bossen zorgt regelmatig voor een brandend gevoel in je kuiten en poep. Het betere alternatief voor home work-out video’s! De feeërieke holle wegen en het zicht over uitgestrekte velden maken de tocht compleet. De Speelbergwandeling heeft z’n naam trouwens niet gestolen want er zijn leuke speelzones voor kleine (en grote) ravotters.


We deelden de goed verharde en bewegwijzerde weg langs 15 knooppunten met vliegensvlugge mountainbikers. Met een tempo van gemiddeld 6,3 km/h in de benen, kwamen we na 1h53 minuten terug aan bij de kerk.


Wil je deze wandeling graag zelf maken? Dan heb ik goed nieuws! Via mijn profiel op Wikiloc kan je deze en alle komende wandelingen terugvinden. Ik zou Dorien niet zijn als geen enkel bordje me ontglipt was. Daarom alvast deze waarschuwing: bij het laatste knooppunt liep het enkele meters mis.