op wandel logo
Voerstreek

OP WANDEL IN DE VOERSTREEK

AFSTAND: 20 km

HOOGTEMETERS: 1393

GEMIDDELDE DUUR: 4 uur (zonder pauze)

GRAAD: MAKKELIJK

TYPE NATUUR: VELDEN, OPEN LANDSCHAPPEN, PANORAMA'S

OP WANDEL-SCORE: 5/5

Voerstreek
Voerstreek
Voerstreek
Voerstreek
Voerstreek
Voerstreek
Voerstreek
Voerstreek

Op wandel in de Voerstreek


Wanneer je zoekend naar leuke routes door wandelapps scrollt, kom je regelmatig een ‘dagstapper’ tegen. Dat zijn wandelingen van ongeveer 18-30 kilometer. Ze zijn meestal lusvormig en brengen je grotendeels langs GR-paden. Afhankelijk van jouw wandelsnelheid, rek je voor deze dagstappers (leuke naam, hé?) best een halve tot een hele dag uit.


Een regio die perfect is voor zo’n dagstapper is de Voerstreek! Dankzij een #staycationtip van Vlaanderen Vakantieland ontdekte ik dit uitgestrekt gebied aan de grens met Nederland. Als het zonnetje schijnt, is de Voerstreek net zo idyllisch als Toscane: pastorale panorama’s, holle wegen, beboste heuvels, gezellige dorpjes… You name it. De Voerstreek has got it all! Via @toerisme_voerstreek kan je een kaart van het grote wandelnetwerk bemachtigen. De dagstapper die wij maakten, vind je op de website van GroteRoutePaden - volg ‘m via mijn profiel op Wikiloc!


We parkeerden onze wagen in de buurt van de Kastanjeboomstraat in Sint-Martens-Voeren en wandelden zo naar het vertrekpunt. In het weekend is het er best druk: er zijn veel wandelaars en fietsers die samen met jou de streek komen ontdekken. Maar het wordt snel rustiger once you’re on trail.


Aan een gemiddelde snelheid van 5,8 km/uur wandelden we bijna 20 kilometer op 3 uur en 20 minuten. We namen een halfuur de tijd om te genieten van het uitzicht en van onze sandwiches met speculoospasta. Je moet veel doen om speculoospasta te overtreffen, maar de Voerstreek kwam toch aardig in de buurt.