op wandel logo
Oude Durme

OP WANDEL LANGS DE OUDE DURME

AFSTAND: 10 km

HOOGTEMETERS: 0

GEMIDDELDE DUUR: 2 uur (zonder pauze)

GRAAD: MAKKELIJK

TYPE NATUUR: OPEN LANDSCHAP, RIVIER

OP WANDEL-SCORE: 2/5

Oude Durme
Oude Durme
Oude Durme
Oude Durme
Oude Durme

Op wandel langs de Oude Durme


Samen met Wendy Dirven ging ik op wandel in het landelijke Oost-Vlaanderen. We babbelden 8 kilometer lang over liefde en zelfliefde en over als single in je eigen kracht gaan staan. Topics die altijd boeiend zijn, ook als je al een relatie hebt. Wandel vanaf 4 oktober met ons mee in je favoriete podcastapp!


De wandeling zelf ontdekten we op Routen.be, een inspiratieplatform van Oost-Vlaanderen. Het wandelnetwerk rond de Durme, een zijrivier van de Schelde, is volgens Routen één van de 5 populairste wandelingen in Oost-Vlaanderen. De wandeling bestaat uit twee lussen. En als je ze combineert, zijn ze samen 15 km lang. Wij maakten één lus en babbelden in het gezellige decor van het jonge natuurreservaat. Een aangename en makkelijke weekendwandeling langs groene oevers en brede wandelpaden! Of zoals Routen het zelf omschrijft: ‘Een zondagse wandelactiviteit waarbij de beentjes het zware werk doen en je hoofd alle tijd krijgt om tot rust te komen. Meer moet dat niet zijn, toch?’


Naast de website verschijnt jaarlijks ook het Routen magazine. Gratis, maar bovenal boordevol inspiratie voor fiets-, wandelroutes en avontuurlijke weekendjes weg. Als je de omgeving graag wil ontdekken, is dit platform het ideale startpunt!