op wandel logo
Hoge Venen

OP WANDEL IN DE HOGE VENEN

AFSTAND: 14 km

HOOGTEMETERS: 175

GEMIDDELDE DUUR: 2,5 uur (zonder pauze)

GRAAD: MAKKELIJK

TYPE NATUUR: VENNEN, BOS

OP WANDEL-SCORE: 5/5

Hoge Venen
Hoge Venen
Hoge Venen
Hoge Venen
Hoge Venen
Hoge Venen
Hoge Venen
Hoge Venen
Hoge Venen
Hoge Venen

Op wandel in de Hoge Venen


Het plan was om ook voor dit tripje een uitgebreide wandelreview te schrijven. Maar hoe precies ik mijn woorden ook kies, het zal nooit tippen aan de unieke sfeer die als mist in de Hoge Venen hangt.


Dus. Neem je agenda erbij en zet een kruisje op een weekdag. Niet eentje in een schoolvakantie. Ook geen feestdag. Kies een doodnormale weekdag waarop de meeste mensen aan het werk zijn. Maak je vrij. Nee, ik ben serieus. Neem een vrije dag en ga erheen. En als je er bent, alleen, zonder andere toeristen, laat je dan opslorpen. Door de enorme stilte, de briljante uitgestrektheid en het machtige kleurenspel. Een groot wandelgelukske.


Vertrekpunt van onze wandeling was het Signaal van Botrange. Vanop de parking vertrekken 3 routes: blauw (8,3 km) - groen (6,8 km) - geel (5,3 km). We combineerden blauw en geel. De blauwe wandeling bracht ons grotendeels langs het vengebied en typische vlonderpaadjes. De gele route nam ons mee langs prachtige bossen.


Dit mystieke natuurpark ligt op de grens tussen Belgïe en Duitsland en is dus best groot. Er lopen dan ook meer wandelingen doorheen het gebied. Neem voor meer routes een kijkje in je favoriete wandelapp, op de website van ostbelgien.eu of download de brochure met 20 routes op visitwallonie.be.