op wandel logo
Kastelenjacht Houyet

OP KASTELENJACHT

(VÊVES EN WALZIN)

AFSTAND: 16,5 km

HOOGTEMETERS: 325

GEMIDDELDE DUUR: 4 uur (zonder pauze)

GRAAD: GEMIDDELD

TYPE NATUUR: VALLEI, BOS, KASTELEN, RIVIER

OP WANDEL-SCORE: 5/5

IMG_5210
IMG_5197
IMG_5193
IMG_5164
IMG_5156
IMG_5151
IMG_5130
IMG_3077
IMG_3058
IMG_3024
IMG_2987

Op kastelenjacht

Who needs Disneyland when you have our pretty little Belgium? Tussen Dinant en Houyet liggen 2 dromerige kastelen: Château de Walzin en Château de Vêves. Walzin is bekend om z’n ligging op de rand van een steile rots. Onder het kasteel woelt de Lesse, de rivier die je leidraad is voor de rest van de wandeling. Verwacht je aan een glooiend landschap met hier & daar een stevige kuitenbijter en links & rechts een prachtig uitzicht. Langs het water, over hoge spoorwegbruggen, over plateaus en door natuurpark Furfooz. De route eindigt bij het kasteel van Vêves, dat met z’n prachtige puntdaken extra Disneypunten scoort. Het recept voor een wonderlijke wandeldag!

Je kan op verschillende punten starten. Wij kozen voor start onderaan Château de Vêves, op de kruising met Rue de Furfooz en Rue de Pîrli.

Met de trein? Dat kan! Begin en eindig aan het station Gendron-Celles.

Na ons bezoek aan Château de Walzin, liepen we een stukje terug om weer op de route te komen. Maar je kan via de brug aan het kasteel ook de oversteek maken, en achter het kasteel wandelen om uiteindelijk zo terug op de route te komen. Extra knap uitzicht van boven het kasteel verzekerd!


Meer routedetails op trailexplorer.eu.