op wandel logo
Nisramont

OP WANDEL IN NISRAMONT

AFSTAND: 15 km

GEMIDDELDE DUUR: tussen 4 uur en 6 uur (met pauze)

GRAAD: gemiddeld/moeilijk

TYPE NATUUR: bos, meer, oevers, rotsen

OP WANDEL-SCORE: 5/5

IMG_1463
IMG_1454
IMG_1459
IMG_1455
IMG_1464
IMG_1467
IMG_1466
IMG_1458
IMG_1457

Op wandel in Nisramont


Spring in je wandelschoenen voor een prachtige maar pittige wandeling van 15 km. Reken op veel ups & downs die stevig zijn voor je knieën, kuiten én poep. Maar de vergezichten en de onvoorwaardelijke rust maken de fysieke uitdaging méér dan de moeite waard.


De wandeling vertrekt aan de stuwdam van Nisramont. Je kan je wagen kwijt op de grote parking. Links van de stuwdam start de wandeling. Het pad slingert je door het bos meteen de hoogte in en voor je het weet heb je een oogverblindend uitzicht op de Ourthe. De bordjes met rode ruit zijn je leidraad voor de rest van het avontuur. Je steekt het water over op smalle bruggetjes, stijgt en daalt langs stukken die soms best technisch zijn en wandelt over paden die met bemoste rotsblokken in de buurt komen van de feeërieke sferen van het Mullerthal. Een gevarieerd pad langs een - weeral - prachtig stukje België. ‘t Is hier zo slecht nog niet! 🇧🇪

Wist-je-datje: de roze planten op de foto worden ‘Vingerhoedskruid’ genoemd. Een giftige maar mooie plant die bovendien siert op één van de albumcovers van Flume. Voilà, deze Opwandeling heeft er ineens een soundtrack bij! 


De route kan je ook vinden op de website van Visit Wallonia