op wandel logo
Koksijde

OP WANDEL IN KOKSIJDE

AFSTAND: 8,5 km

HOOGTEMETERS: 43

GEMIDDELDE DUUR: 1,5 uur (zonder pauze)

GRAAD: Makkelijk

TYPE NATUUR: Strand, duinen

OP WANDEL-SCORE: 3/5

IMG_3180
IMG_3168

Op wandel in Koksijde


Startpunt was natuurreservaat de Hoge Blekker: een duingebied van 33 ha groot waar je de hoogste duin van onze hele kust kan vinden. De knooppunten gidsten ons langs de duinen en door rustige, knusse woonwijken. Met hier en daar een villa in cottagestijl uit de Belle Epoque en het Interbellum. Très unique.


Na ongeveer twintig minuten wandelen, stonden we oog in oog met ’t zeetje. Slenteren over een pareltje van een strand, ik vind het fantastisch. De ruiters en hun paarden vlogen in galop langs de golven, de herdershonden erachteraan. De kitesurfers haalden hun hart op aan de hevige wind. Wij verloren onze blik in de grijsblauwe hemel, af en toe opgefleurd door een fluo kite.


Ik weet niet wat het precies is met de zee. Is het de energie en de grootsheid van dat woelende water? Of de mysterie en de oneindigheid? Maar de ruisende golven en de frisse zeelucht weten altijd in te werken op mijn gemoed. Met een kalm gevoel en volle batterijen keerden we huiswaarts. Dit gaan we vaker doen.


De originele wandeling ging door een stukje natuurgebied waar honden niet welkom waren. Onze wandelcompagnes hadden de hond bij, waardoor we onze route iets hebben aangepast.


De knooppunten van de originele wandeling: 55-56-57-58-59-60-53-52-51-50-55.

Alle info op 'Wandelcombinatie duinen en strand in Koksijde-Oostduinkerke’.