Op zoek naar een duurzame partner om een bestemming, trail, merk of product onder de aandacht te brengen? Bij Op Wandel kan je terecht voor alles wat met hiking, wandelen, (slow) travel, vanlife, The Great Outdoors en bewust leven te maken heeft. Samen bereiken we Belgische en Nederlandse buitenmensen, avontuurlijke harten, wandelaars en zielen voor wie het allemaal wat trager en bewuster mag.

Wat is Op Wandel?

Op Wandel is een start- en verzamelpunt voor iedereen die van wandelen houdt. Hier om ervaren wandelaars te inspireren maar vooral om absolute beginners te empoweren zodat ze zich zelfzeker, welkom & voorbereid voelen in The Great Outdoors. Dorien Draps is het hart van de blog. Ze is een 29-jarige wandelfanaat en vindt het fantastisch om magische verhalen te creëren met woorden en foto’s. Dorien deelt ook verhalen over haar persoonlijke leven en haar evolutie van een 5-sterren luxetoerist naar een outdoorlover die altijd een tent boven een hotelkamer verkiest.

Waarom kiezen voor Op Wandel?

Wandelen is niet fluffy of geitenwollensok. Integendeel: hiken is hot & happening. Dat is wat Op Wandel uitstraalt en tevens ook de sterkte van het platform. Dorien neem haar community mee in haar eigen ontdekkingsreis naar een leven in de buitenlucht. Eerlijkheid is haar stokpaardje en ze zal niet snel iets verbloemen. Alles wat ze deelt, maakt deel uit van haar verhaal. En daarbij horen ook de merken die die reis mogelijk maken. Op Wandel is meer een compagnon de route. Een adviseur, motivator en inspirator. Geen influencerplatform. Die openheid zorgt voor wederzijds vertrouwen tussen Dorien en haar volgers. Daarnaast schrijft ze originele verhalen die vanuit haar eigen beleving vertrekken. Met andere woorden: hier vind je geen typische content. En dat is waar Dorien het verschil maakt.

In maart 2022 won Op Wandel een eerste Belgian Travelblog Award (uitgereikt door Thx.agency) in de categorie ‘Best Adventure Story’ met de blog over de Laugavegurtrail in IJsland.

Wat bedoel je met ‘duurzame partner’?

Met duurzame samenwerkingen bedoelen we vooral transparante samenwerkingen op lange termijn die een meerwaarde bieden voor de Opwandelaar, zodat ze advies krijgen waarop ze kunnen bouwen en rekenen. De eigenheid en authenticiteit van Op Wandel blijft sterk bewaakt. Dat wil vooral zeggen dat Op Wandel niet met verschillende merken uit dezelfde branche zal samenwerken. Dus niet met 5 schoenenmerken, wel met 1 à 2 merken en dat voor langere termijn. Zo blijft het hele verhaal zo oprecht mogelijk.

Wie zijn de Opwandelaars?

 • 78% vrouwen en 22% mannen. 
 • 83% woont in België en 11% in Nederland. 
 • 44% is tussen 25 en 34 jaar jong. 28% tussen 35 en 44.
 • 27% heeft een leeftijd tussen 35 en 44 jaar. 

Tussen de Opwandelaars zitten zowel absolute beginners, wandelaars in eigen land als ervaren avonturiers. Samen vormen we een bewuste community die elkaar motiveert, inspireert en helpt om op terug verbinding te vinden met zichzelf, elkaar en de natuur.

Wat zeggen Opwandelaars over Op Wandel?

Met wie werkte je al samen?

Op Wandel werkte al samen met partners als Travelbase, Falke, Deuter, Lowa, Hike A Way, Mountain Skills, The Natural Beauty Club, Toerisme Vlaams-Brabant, Visit Wallonia, Visit Luxemburg, Fjällräven, Nutchel Cabins en A.S.Adventure.

Hoe kunnen we samenwerken?

 • Ambassadeur van jouw bestemming/merk
 • Persreis, blogtrip, destination marketing
 • Reviews
 • Podcast
 • Affiliate
 • Blogposts, originele verhalen
 • (sponsored) social media posts, stories, video’s 
 • Native advertising

Ik denk graag met je mee over hoe we samen tot het beste resultaat kunnen komen. Wil je graag meer informatie? Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur een mailtje naar info@opwandel.be.