Het busje van je dromen met Routegoesting

Routegoesting. De goesting om de wijde wereld in te trekken in een huisje op wielen. Anne-Sophie & Pieter verloren er hun hart aan. Ze verbouwden hun eigen bus Freddie en willen nu andere mensen helpen om rijdende huisjes vorm te geven. Het eerste project? Onze bus, Gus. Want net zoals deze avontuurlijke zielen, dromen ook Pieter en ik van het vrije #vanlife.  En we zijn ook heel blij met de komst van Routegoesting. Met hun Scandinavische designs, ingenieus inzicht, ecologische keuzes & professionele projectmatige aanpak knallen ze zichzelf naar de top van de Belgische ombouwers. We willen hen beter leren kennen en brengen een bezoekje aan hun thuisbasis in Lievegem. Bij een gezellige vuurkorf vertellen ze ons alles over Routegoesting. 

Anne-Sophie:

 • Mama van Mira, baasje van Storm, partner van Pieter
 • Creatieve geest met een passie voor natuur & ‘t buitenleven
 • Leeftijd: 32 jaar
 • Studies: Biologie met aanvulling leerkracht 
 • Beroep: Leerkracht & camperbouwer bij Routegoesting
 • Hobby’s: Fotografie, keramiek 
 • Lievelingsfeature van bus Freddie: zeteltje langs de grote zijdeur met zicht op buiten

Pieter:

 • Papa van Mira, baasje van Storm, partner van Anne-Sophie
 • Klimmende natuurliefhebber met passie voor techniek & wetenschap 
 • Leeftijd: 31 jaar
 • Studies & beroep: Industrieel ingenieur, camperbouwer 
 • Hobby’s: Klimmen (zowel binnen als buiten), busjes bewonderen 
 • Lievelingsfeature van bus Freddie: het grote vaste bed
Anne-Sophie, Mira & Pieter – (c) Tales By Light

De grote reset: het ontstaan van Routegoesting

“Het was tijd voor verandering.” Anne-Sophie prikt haar marshmallow op een stokje en hangt het boven het vuur. We hebben net een update gekregen van onze camperbus Gus en zitten nu in hun groene tuin te babbelen over het leven. “De laatste maanden hebben we veel nagedacht. Toen ons dochtertje Mira in ons leven kwam, zette ze onze hele wereld op z’n kop. Een kind houdt je een spiegel voor en confronteert je met je eigen waarheden. Is mijn leven wel in lijn met de waarden die ik heb? Wat is mijn kijk op de wereld? Allemaal moeilijke vragen die plots begonnen te borrelen.” Na haar zwangerschapsverlof ging Anne-Sophie terug aan de slag. Dat kwam iets te vroeg en niet veel later botste ze tegen de muur. “Als je me vroeger zou vragen wie ik was, dan had ik gezegd dat ik leerkracht was. Ik wàs mijn job. Maar nu besef ik dat ik zoveel meer ben dan dat.” Ook bij Pieter gingen er belletjes af. Hij wil vooral trager leven. “Het is niet omdat het een gewone weekdag is dat je niet tot rust mag komen. Een koffietje drinken in de tuin, voeten omhoog… Zo simpel maar zo effectief. Dat idee van het hele jaar door hard werken om dan op 2 weken tijd je batterijen op te laden… Daar kan ik me niet meer in vinden. Familietijd en doen wat we graag doen is voor ons nu prioriteit nummer 1.” 

De grote resetknop duwden ze dus keihard in. Eventjes een vloek, maar nu vooral een zegen. Want die moeilijke periode was de kickstart voor het ontstaan van Routegoesting. “Elk jaar tijdens de kerstvakantie gaan we samen naar de Ardennen. Weg van de bewoonde wereld nemen we dan tijd om te reflecteren over het voorbije jaar en denken we na over wat we écht willen. Na wat brainstormen kwamen we uit bij het idee van een eigen campervan. Complete vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je wil… Op één weekend hebben we beslist dat we daarvoor wouden gaan.” Pieter neemt er ook een marshmallow bij. Ik zie niet alleen het vuur maar ook sterretjes fonkelen in hun ogen wanneer ze praten over dit ‘legendarische weekend’ – zoals ze het zelf noemen. Hij gaat verder: “Dat weekend was in januari. In februari hebben we een bus gekocht. Het idee klopte gewoon. En als het goed voelt, dan moet je er gewoon voor gaan.” 

Anne-Sophie & Pieter in hun bus Freddie – (c) Tales By Light

De bus liet 6 maanden op zich wachten. Die tijd gebruikten ze om zich voor te bereiden op de ombouw. Veel online research, tekeningen maken, het ontwerp bedenken, zoeken naar de juiste materialen… Pieter gaat regelmatig klimmen en veel van z’n vrienden hebben al een eigen busje. De inspiratie die hij daar opdeed in combinatie met zijn technische achtergrond als ingenieur, gaf hen een gigantische duw in de rug. Anne-Sophie vertelt dat hij uren na elkaar bezig was met het busje. “We hadden er alle vertrouwen in. Je zag gewoon dat het zijn ding was. Iets waar hij zich volledig in kon smijten. Ondertussen was ik bezig met het esthetische aspect.” Elk weekend spendeerden ze aan het ombouwen van de bus. Bij de geboorte van Mira lagen de werken even stil. Na ongeveer 1 jaar was bus Freddie helemaal klaar. Wanneer ik hen vraag naar de grootste tegenvallers of de moeilijkste momenten tijdens de ombouw, kijken ze elkaar gek aan. “Eigenlijk is alles heel vlot verlopen. We hebben van elke stap genoten.” Ik lach. Gelukkig bestaan er handige harry’s, want aan mij is zo’n ombouw niet besteed. 

Anne-Sophie en Pieter hadden dus zin in meer. “Het vuur in ons was aangewakkerd: dit willen we vaker doen. Maar er waren ook veel onzekerheden natuurlijk. Kunnen we daar wel van leven? Moeten we dan een onderneming opstarten? Hoe gaat dat allemaal in z’n werk? En we hadden ook geen referenties, dat maakt het ook moeilijk om van de grond te geraken.” Ze trokken vol goede moed hun stoute schoenen aan en verschenen op een avond plots in de inbox van Op Wandel. Ze vroegen of we nog hulp nodig hadden bij de ombouw van onze bus. Op dat moment hadden wij onze zoektocht naar een ombouwpartner net opgegeven. Overal zaten de agenda’s vol en met geen enkele ombouwer hadden we echt een klik. Wanneer we elkaar in het echt zagen en bus Freddie mochten bewonderen, wisten we meteen: Routegoesting is de partner die wij zoeken. 

Hieronder zie je een tussentijdse oplevering van Gus de bus

Waarom Routegoesting het verschil maakt

De meeste ombouwers zijn mannen. Ze runnen de business alleen en de focus ligt vaak sterk op het technische. Maar Anne-Sophie en Pieter pakken hun projecten met z’n tweeën aan. Zo voegen ze ook het vrouwelijke aspect toe. “Niet alleen het technische, maar ook de esthetiek is belangrijk. Net zoals een persoonlijke aanpak. En omdat we als gezin ook zelf met onze bus op reis gaan, kunnen we uit veel eigen ervaring putten. Je komt dus niet zomaar bij Routegoesting, maar bij Pieter & Anne-Sophie. Twee warme en creatieve geesten voor de prijs van één! Daarnaast willen we ook inspireren op àlle vlakken: trager leven, bewuste keuzes maken, routetips delen… We willen tonen dat het anders kan en anderen inspireren om hetzelfde te doen.”

Je kan bij hen terecht voor verschillende formules. Je ontdekt ze hieronder. 

FORMULE 1

Volledige ombouw. Geef je project van A tot Z uit handen. Het enige wat je hoeft te doen is je wensen uitspreken en relaxen. Klinkt aantrekkelijk, niet?

FORMULE 2

Wil je de ombouw het liefst zelf uitvoeren maar heb je hulp nodig bij met bijvoorbeeld elektriciteit of verwarming? Routegoesting helpt je bij een deel van de ombouw naar keuze. 

FORMULE 3

DIY-pakketten! Bestel zelfbouwpakketten voor elektriciteit, sanitair, verwarming en gasinstallatie. Je krijgt al het materiaal én een handleiding maar de installatie doe je volledig zelf.

FORMULE 4

Heb je zelf handige vingers maar is het enige waar je nood aan hebt een gedetailleerd plan? Routegoesting werkt aan zaagplannen op maat van verschillende busjes. Binnenkort beschikbaar in de webshop.

Daarnaast zijn Anne-Sophie en Pieter ook bezig aan een e-book. “Een compacte handleiding voor mensen die weinig technische kennis hebben. In de toekomst zullen we onze e-books uitbreiden.” Met hun uitgebreid aanbod willen ze ook mensen met minder budget ondersteunen. Zo willen ze iedereen de kans geven om echte ‘routegoesting’ te ervaren.

Voor meer info kan je terecht op de officiële Routegoesting-website:  www.routegoesting.be.

(c) Tales By Light

Enkele tips voor on the road

 • Om leuke overnachtingsplaatsen te vinden gebruik je best Google Maps,de app Park4Night of Campspace. Passeer je ergens een leuke locatie? Tag die dan meteen op een eigen kaart (bijvoorbeeld in MyMaps van Google). Zo leg je een geheim lijstje met unieke camperplaatsen aan. 
 • Koop een receptenboek voor eenpansgerechten en leg altijd een voorraad kookingrediënten in de bus. Zo is er altijd iets om makkelijk & snel te eten.
 • Anne-Sophie & Pieter halen veel inspiratie bij FaroutRide, Vanda Atelier en The Ply Guys (Instagram). Maar ook bij de vlogs van Mr & Mrs Adventure, Eamon & Bec en Front Seat Stories (Youtube).
 • Beluister hier de officiële Routegoesting playlist met ultieme roadtriptunes. 

Het is nog even wachten op het eindresultaat van Gus de bus. Toch zijn we nu al mégatevreden van de samenwerking met Anne-Sophie en Pieter. Wie houdt van vlotte communicatie, slimme designs, planningen die worden gerespecteerd en transparantie over budgetten… Die moet bij hen zijn! Hun goedlachse persoonlijkheden krijg je er gratis bij. Neem snel eens een kijkje op routegoesting.be voor meer info. En hou onze blog in de gaten want er komt een zotte vantour aan!

Dorien Draps

Ik ben Dorien. Ziel, pen en stem achter Op Wandel. Zot van de buitenlucht en lover of all things slow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *