Nieuw: overzichtskaart wandelroutes

Het werd steeds moeilijker om al mijn wandelingen te centraliseren. Ze stonden verspreid over Instagram, Wikiloc, de blog en de algemene website. Op de duur zag ik zelf door de bomen het bos niet meer. Tijd om het anders aan te pakken.

Een interactieve kaart

Ik zocht en ik vond: een manier om alle Opwandelingen te bundelen in een handige overzichtskaart! Vanaf nu staan alle wandelingen gecentraliseerd op Maphub: een online tool waarop je interactieve kaarten kan maken. Klik op de knop hieronder om naar de kaart te gaan.

overzichtskaart wandelroutes

Hoe werkt het?

Per wandeling maak ik een ‘pin’ aan op de kaart. Gewone wandelingen staan aangegeven met een illustratie van een dennenboom. Meerdaagse tochten en bergwandelingen staan aangegeven met een icoon van een berg.

Klik op een pin naar keuze. Vervolgens opent zich een informatiescherm. Binnen dit scherm probeer ik zoveel mogelijk informatie te bundelen:

  • beschrijvingen en foto’s
  • links naar bijhorende Instagramposts (klik hiervoor op het pijltje naast de titel)
  • links naar bijhorende blogartikels
  • links naar de route op Wikiloc
  • links naar toeristische websites met extra informatie

De kaart is nog work in progress en zal de komende weken verder worden aangevuld met foto’s en nuttige linkjes. Zo is alle info die je over een bepaalde route kan vinden éindelijk gecentraliseerd op 1 handige kaart. Cheers to that!

Dankwoordje

Maphub werd me getipt door Lus van Staycation Belgium en ik ben er helemaal fan van. Lus heeft zelf ook een interactieve kaart met al haar wandelingen. Die kan je hier bekijken.

Wat vind jij van de kaart?

Blij met het resultaat? Is er nog iets wat je mist? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Happy hiking!

Liefs,
Dorien

Dorien Draps

Ik ben Dorien. Ziel, pen en stem achter Op Wandel. Zot van de buitenlucht en lover of all things slow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *