Samen op wandel in Noorwegen en de Balkan

In de zomer van 2022 kan je met mij en Pieter op trektocht! Samen met Travelbase nemen we jullie mee naar Noorwegen (juli) en de Balkan (augustus). Op het programma: twee prachtige meerdaagse tochten die niet op je bucketlist mogen ontbreken. Dit avontuur is voor de snelle beslissers, want de plaatsen zijn beperkt! Scroll snel verder voor meer details.

The Norway Trail: 17-24 juli 2022

Noorwegen, dat is Scandinavië op z’n best. Watervallen, fjorden, bossen, bergen, ongerepte natuur en complete desolatie… You name it! Hier vind je alles wat je wandelhart verlangt. The Norway Trail brengt ons langs enkele highlights van het land en van Hardangervidda, het mooiste nationale park.

“De Hardangervidda is zonder enige twijfel één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van de wereld. Het hoogplateau strekt zich uit over meer dan 8000 km² rauwe natuur. Je trekt boven de fjorden en geniet van ongeëvenaarde uitzichten.”

– Travelbase

Onder begeleiding van de gidsen wandelen we van meer naar meer. We slapen in tenten en genieten van het ene uitzicht na het andere. We koken onze eigen maaltijden en wassen ons in meren en rivieren. Zei er iemand avontuur?

De trail in cijfers

 • 6 dagen wandelen
 • 80 kilometer
 • etappes tussen 13 en 20 km
 • aangename hoogtemeters

Boek snel jouw plekje

Begint het te kriebelen bij het zien van al die prachtige foto’s? Hier kriebelt het ook! We staan echt te springen voor deze trektocht. In IJsland verloren we ons hart al aan het Noorden. Deze reis belooft minstens even magisch te worden.

Als je met ons mee wil naar Noorwegen, wacht dan niet te lang! Want voor deze periode (17/07 – 24/07) zijn er nog ongeveer 10 plekjes beschikbaar. Alle praktische info en boekingen via deze link.

The Balkan Trail: 14-21 augustus 2022

‘The Peaks of The Balkans’ doorkruist Albanië, Montenegro en Kosovo: drie landen in één trail! Zet je schrap voor ongerepte berglandschappen en authentieke bergdorpen. We gingen een tijdje geleden zelf op roadtrip naar Montenegro en mochten daar al eens proeven van de machtige natuurpracht. De korte dagwandelingen die we daar toen hebben gedaan waren veelbelovend. En weet je wat pas echt leuk is aan deze trail? Het toerisme in deze regio komt hier traag op gang. Lees: wandelen in alle rust. Amen!

De trektocht won eerder de World Travel & Tourism Award en behoort tot de allermooiste wandelroutes ter wereld. Bovendien is deze route UNESCO werelderfgoed. Unesco noemt de regio zelfs onvergelijkbaar, uniek en van groot belang voor de hele wereld.

– Travelbase

De hele week slapen we in tenten en op bijzonder plaatsen in de natuur. Enkele lokale bergfamilies ontvangen ons met open armen en bieden ons elke dag lokale specialiteiten en warme maaltijden aan. Zo wordt deze Balkan Trail een mooie mix tussen natuur en cultuur.

De trail in cijfers

 • 5 dagen wandelen
 • 75 km
 • etappes tussen 10 en 17 km
 • tussen 5 – 8 uur wandelen per dag 
 • uitdagende hoogtemeters: dagelijks +- 1000m (er is een optie bagagetransport voor wie dat wil)

Kom met ons mee

Bon, wat denk je? Samen wat pieken beklimmen? Puffen, hijgen, zweten. Het koppeke leegmaken en genieten van wat Moeder Natuur ons te bieden heeft. Ik ben er hélemaal klaar voor! Alle praktische info en boekingen via deze link. Psst… Wacht niet te lang! Voor deze periode (14/08 – 21/08) zijn er nog ongeveer 20 plekjes beschikbaar.

De praktische kant

Op thenorwaytrail.com en thebalkantrail.com lees je alle praktische informatie over de vluchten, transfers en verzekeringen. Je kan ook foodpacks reserveren en materiaal huren: tent, slaapzak, wandelstokken,… Travelbase zorgt eigenlijk voor complete ontzorging. Het enige wat jij hoeft te doen is wandelen en genieten!

Waarom Travelbase?

Ik schreef het hierboven al: Travelbase zorgt voor complete ontzorging en dat vonden wij een zalig gevoel. Verstand op nul en wandelen.

Daarnaast heeft zo’n begeleide tocht heel wat voordelen:

 • Als het wat moeilijker gaat, zijn de gidsen er om te ondersteunen en te begeleiden.
 • Samen uit, samen thuis. Het groepsgevoel geeft je extra kracht om de trail uit te wandelen.
 • De enthousiaste gidsen overladen je met handige tips & tricks about all things hiking.
 • Geen zorgen over veiligheid. De begeleiders kennen het terrein en de weersvoorspellingen. Ze houden de nodige oogjes in het zeil.

En… Wie weet vind je hier een nieuwe wandelbuddy! Deze trails zijn namelijk de ideale manier om gelijkgestemden te leren kennen. De meeste mensen komen uit Nederland en België. 40% reist solo, de andere 60% reist in groepjes van 2,3 of 4 personen. Gemiddeld zijn de wandelaars 34 jaar, waarvan een groot deel twintigers. Plezant gezelschap gegarandeerd.

Don’t overthink it, just do it.

Vorig jaar gingen we mee met Travelbase naar IJsland. We wandelden samen The Iceland Trail en hadden een géweldige reis. Voor zowel Pieter als mezelf was het onze eerste meerdaagse trektocht. Toegegeven: we waren best zenuwachtig. In de maanden voor de reis kwam de ene twijfel na de andere opsteken.

Is dit wel iets voor mij? Is dit niet iets voor échte avonturiers? Geraken we wel tot het eindpunt? Wat als ik val? Is het niet gevaarlijk? Kan ik dit fysiek wel aan? Ik heb dit nog nooit gedaan, heb ik er wel genoeg kennis over? Wat als ik mezelf op één of andere bergtop tegenkom?

– De twijfels in je hoofd

Als ik geluisterd had naar alle vragen en twijfels in mijn hoofd, dan was ik nooit vertrokken. Dan was ik nooit op het vliegtuig gestapt en had ik de trail nooit uitgewandeld. Dan had ik nu niets om fier op te zijn en geen warme herinneringen om op terug te kijken. Dan was de angst en de twijfel het enige wat is overgebleven.

Klinkt droevig, hé? Het enige wat je klein houdt, zijn die gedachten. Gelukkig kan je die gedachten omdraaien. Geloof in jezelf. Op jouw ritme en met de juiste voorbereiding komt alles wel op z’n pootjes terecht. We zijn zo blij dat we onze eerste tocht met Travelbase hebben gewandeld. In een gezellige omgeving, met ervaren gidsen en supertoffe medewandelaars.

Volgens Travelbase is de reis ‘voor iedereen tussen de 16 en de 65 jaar met een goede basisconditie. De reis bevat een stevige portie fysieke activiteit, dus een goede gezondheid is een must. Iedereen die zich fit genoeg voelt om een 7-daagse trekking te doen kan mee trektocht.’

Moraal van het verhaal: don’t overthink it, just do it. Want ja: ook jij bent een echte avonturier. En een trip naar Noorwegen, IJsland of de Balkan met Travelbase is de ideale manier om die avonturier in jou te ontdekken.

Twijfels of vragen?

Je vindt alle info over de tochten op thenorwaytrail.com en thebalkantrail.com. Op die websites staat een uitgebreide FAQ en alle contactinformatie van de organisatie zelf. Uiteraard mag je je vragen ook aan mij stellen. Dat kan via info@opwandel.be.

Ik heb er zoveel zin in om jullie eindelijk te ontmoeten! Samen wandelen en genieten van de natuur. Wat wil een mens nog meer?

Tot op de trail!

Liefs,

Dorien

(c) foto’s: Travelbase

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links.

Dorien Draps

Ik ben Dorien. Ziel, pen en stem achter Op Wandel. Zot van de buitenlucht en lover of all things slow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *