Op Wandel in de Warchevallei

In de buurt van Malmedy stroomt de Warche, een rivier die wordt omringd door een prachtige vallei. Deze dromerige plek ligt op amper 5 kilometer van het Signaal van Botrange en stond al lang bovenaan ons wandellijstje. 

We vertrokken zaterdagochtend voor een rit van 1,5 uur richting het stuwmeer van Robertville. We stapten uit op de kleine parking naast het meer en doken meteen het bos in. Het duurde niet lang vooraleer de puntdaken van het kasteel van Reinhardstein tussen de boomtoppen tevoorschijn kwamen. We wandelden verder rond het kasteel en gingen steeds dieper het natuurgebied in. Na wat klimmen en dalen, kwamen we uit bij de ‘Nez Napoleon’, een spitse rotsformatie die uitkijkt op de vallei. Een opwarmertje. Want hoe verder we wandelden, hoe mooier het natuurspektakel werd. Eekhoorntjes op de eenzame paden, watervalletjes die op hun weg naar de rivier hele delen van het wandelpad blank zetten, idyllische rustplaatsen aan de oevers van de Warche en magniefieke uitzichten. This one won’t dissapoint.

Wij wandelden een route van 12 km (geen specifieke bewegwijzering). Er lopen verschillende (bewegwijzerde) wandelingen in deze vallei. Check de website van VisitWallonia en OstBelgien.

De wandeling in een notendop

  • Afstand: 12,5 km
  • Hoogtemeters: 400
  • Gemiddelde duur: 3,5 uur (zonder pauze)
  • Niveau: gemiddeld
  • Type natuur: vallei, rivier, bos, heuvelachtig
  • Honden: ja (aan de leiband)
  • Kinderwagen: nee
  • Op Wandel-score: 5/5

Good to know

1) De routes zijn niet moeilijk, maar hou wel rekening met de hoogtemeters (+-400) en een paar technische stukken. Je doet dus iets langer over de wandeling dan normaal.

2) Voor deze route moet je door een rivier. Dat betekent: schoenen uit en blootsvoets de oversteek maken. Niet gevaarlijk, alleen een beetje fris aan de vis. Tip! Loop niet op de vlakke stukken van grote stenen, die zijn erg glad.

Wandelroute en GPX

Happy hiking!

Dorien Draps

Ik ben Dorien. Ziel, pen en stem achter Op Wandel. Zot van de buitenlucht en lover of all things slow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *