Warm de winter in met Ayacucho: de leukste wandeloutfits

Wie zegt dat wandeloutfits saai moeten zijn? Zelfs in de winter – wanneer je als een Michelinmannetje de wandelpaden trotseert – kan je outfit on point zijn. Toegegeven: het is niet altijd makkelijk om combinaties te maken die technisch, warm én mooi zijn. De nieuwe wintercollectie van Ayacucho biedt gelukkig soelaas. Leuke prints en toffe modellen: in dit artikel vind je inspiratie voor 3 leuke wandeloutfits.

Laagje per laagje

First things first: de allerbelangrijkste tip. Wie warm wil zijn, moet laagjes dragen. Je hebt waarschijnlijk al gehoord van het fameuze ‘laagjessysteem’. Zo’n systeem kan je het best vergelijken met een ajuin: jij bent het hart van de ajuin en je draagt laagje boven laagje om jezelf warm te houden. 

Dus niet een dikke winterjas met daaronder een nog dikkere trui, maar wel:

  • een basislaag (zoals thermisch ondergoed)
  • een tussenlaag (zoals een fleece)
  • een isolatielaag (zoals een donsjas)
  • en een buitenlaag (zoals een water- en winddichte jas)

Wat je precies voor elke laag draagt, is een beetje afhankelijk van de omstandigheden en de activiteit. Tijdens een hike verandert je lichaamstemperatuur regelmatig, zeker wanneer je bovenop een berg in de wind staat. Dus een laagjessysteem is altijd een goed idee. Zo kan je met de laagjes spelen en de balans zoeken tussen vocht afvoeren, jezelf op temperatuur houden en jezelf beschermen tegen de elementen.

3 warme wandeloutfits

  1. Retrovibes 

Retro, dat zijn prints en zotte kleuren. Als je in een gelukkige bui bent, is deze outfit the way to go. Combineer de licht gevoerde hiking tight met deze fleece en je vrolijkt het hele wandelpad op. Werk af met dit thermoshirt van merinowol en een kleurrijke softshell. Ziezo! Helemaal beschermd tegen wind, koude en grijs weer. 

  1. Bordeaux is the new black

Jezelf omhullen in glühwein? Het kan als je bordeaux draagt! Een kleur met diepgang die helemaal bij de herfst- en wintermood past. Draag een laagje thermisch ondergoed, een zwarte gevoerde hiking tight en daarover deze fleece in bomber-model. Kies als cherry on top of the cake voor deze donsjas. Je kan van het wandelpad rechtstreeks naar de kerstmarkt. Santé!

  1. Checkmate 

De bouwvakkerslook is altijd een goed idee. Trek een ruitjeshemd aan en hoppa: you’re ready to go én Jani Kazaltzis approved. Combineer met deze wandelbroek en een kleurrijke muts als finishing touch. Graag nog een jas erbij? Deze 3-in-1 is misschien wel iets voor jou. Waterdicht, winddicht en met uitneembare dons. Tip: draag je wandelsokken over de wandelbroek voor een stoere look.

Welke outfit is jouw favoriete: 1, 2 of 3? Laat het weten in de comments! 🙂

Dorien Draps

Ik ben Dorien. Ziel, pen en stem achter Op Wandel. Zot van de buitenlucht en lover of all things slow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *